Solid Tales

Johan Vandevelde

Johan Vandevelde

AUTEUR / SCENARIST

° Laken, 03/08/1973

www.johanvandevelde.be
www.solidtales.org

Biografische gegevens

Na een opleiding Audiovisuele Kunsten aan het RITS, waar hij zich toelegde op het scenarioschrijven, was Johan Vandevelde een tijd freelance scenarist voor MMG (Eyeworks) Hij schreef de verhaallijnen voor  Windkracht 10, de stripreeks gebaseerd op de TV serie en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de VRT reeks Flikken. Hij ontwikkelde mee de bible van de reeks en schreef twee afleveringen voor het eerste seizoen.

In 2000 liet Johan Vandevelde de televisiewereld achter zich en debuteerde als jeugdauteur met het sciencefictionboek De Tijdspoort. Het boek was gericht op kinderen vanaf 10 jaar en werd geprezen voor zijn visuele, vlot leesbare stijl. In 2002 ging De Tijdspoort dan ook aan de haal met de Prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Sindsdien is Johan Vandevelde fulltime jeugdauteur. Hij geeft voornamelijk uit bij Van Halewyck.

Naast boeken schrijft Johan Vandevelde ook regelmatig kortverhalen voor de reeks Vlaamse Filmpjes van uitgeverij Averbode en is hij een graag geziene lezinggast op scholen en in bibliotheken.

In mei 2016 richtte Johan Vandevelde, samen met auteur en regisseur Bart Vermeer, de creatieve vzw Solid Tales op, die tot doel heeft teksten en scripts voor kwaliteitsfictie te leveren specifiek gericht naar kinderen en jongeren.

Bibliografie

2000 De Tijdspoort Clavis
2003 Na het Licht Clavis
2004 Het Kronosproject Clavis
2006 Elfenblauw Clavis
2006 Jaspers vlinders Abimo
2007 Toxine Abimo
2008 Na het Licht 1: De Cycloop (heruitgave) Abimo
2008 Na het Licht 2: De nieuwe veroveraars Abimo
2008 Na het Licht 3: Kinderen van de adelaar Abimo
2009 Gruwelhotel Abimo
2010 Elfenblauw – De vallei van de goden Abimo
2011 Het Cupidocomplot Abimo
2011 Elfenblauw – Het juweel van Silnaris (heruitgave) Abimo
2011 Robin Roover en het geheim van Lingerton Castle (met Martin Muster) Abimo
2012 Elfenblauw – De banneling Abimo
2013 Nachtwild (met Bart Vermeer) Abimo
2014 Jaspers vlinders (Portret reeks) Abimo
2014 Elfenblauw – De Helm van Armata Abimo
2015 Gruwelhotel (heruitgave) Everstory Books / De Scriptomanen
2016 De demonen van Dalca: Nachtwild (heruitgave)(met Bart Vermeer) Van Halewyck
2016 De demonen van Dalca: Bloedlijn (met Bart Vermeer) Van Halewyck
2016 Het Cupidocomplot (heruitgave) Solid Tales / De Scriptomanen
2016 De demonen van Dalca: Levensgif (met Bart Vermeer) Van Halewyck
2016 Robin Roover en het schip dat tweemaal zonk (met Martin Muster) Solid Tales / De Scriptomanen
2017 Na het Licht 2: De nieuwe veroveraars (heruitgave) Solid Tales / De Scriptomanen
2017 Na het Licht 3: Kinderen van de adelaar (heruitgave) Solid Tales / De Scriptomanen
2017 Na het Licht 1: De Cycloop (heruitgave) Solid Tales / De Scriptomanen
2017 Wolfsangel: Apollo Van Halewyck
2017 De Tijdspoort (heruitgave) Solid Tales / De Scriptomanen
2018 Kronieken van amber en staal 1: Het verloren galjoen (met Martin Muster) Van Halewyck
2019 Robin Roover en het geheim van Lingerton Castle (met Martin Muster) Solid Tales / De Scriptomanen
2019 Kronieken van amber en staal 2: De heksen van Vernalia (met Martin Muster) Van Halewyck
2019 Wolfsangel: Purgatorium Van Halewyck
2020 Toxine (heruitgave) Solid Tales / De Scriptomanen

Scenario's

1996 Amateur (kortfilm) RITS & Brussels Festival van de Fantastische Film
1998 Windkracht 10: De hemel in de hel De Stripuitgeverij / MMG
1998 Windkracht 10: Gevaar onder water De Stripuitgeverij / MMG
1998 Flikken 1x02: Lijfwacht VRT / MMG
1999 Flikken 1x06: Sloopwerk VRT / MMG
2008 Jaspers vlinders (langspeelfilm) (met Bart Vermeer) Another Dimension of an Idea
2014 Jaspers vlinders boektrailer Everstory Productions / Pelckmans-Abimo

Solid Tales vzw
info@solidtales.org

  Website ontwerp: © 2021 Solid Tales vzw