Solid Tales

Johan Vandevelde

Johan Vandevelde

Johan Vandevelde is jeugdauteur en scenarist. Hij geeft lezingen en schrijfworkshops. Beide kunnen gesubsidieerd worden door het Vlaams Fonds voor de Letteren. Meer informatie op www.auteurslezingen.be. Opgelet! Het aantal subsidies is beperkt. Wees er dus snel bij!

Niet-gesubsidieerde lezingen worden niet via het VFL aangevraagd, maar bij de auteur zelf. Voor meer informatie over niet-gesubsidieerde lezingen kun je steeds een mailtje sturen.

Tarieven

  • De eerste lezing wordt steeds aan de prijs van een 'standaardlezing' (lichtblauw) verrekend.
  • Bij niet-gesubsidieerde lezingen wordt vanaf de tweede lezing op dezelfde dag het kortingstarief 'extra lezing' (groen) gehanteerd.
  • Er kunnen niet meer dan 3 lezingen per dag geboekt worden.
  Normale prijs Prijs gesubsidieerd
Standaard lezing (tot 60 min.)* €150 €50
Uitgebreide lezing (tot 100 min.)* €195 €95
Schrijfworkshop (80 tot 100 min. - max. 30 lln.)* €195 €95
Extra standaard lezing**, zelfde dag €95 n.v.t.
Extra uitgebreide lezing**, zelfde dag
€145 n.v.t.
Extra schrijfworkshop**, zelfde dag €145 n.v.t.

Bij deze prijzen komen nog eventuele verplaatsingskosten (trein, tram, metro, bus).

* De tijden zijn louter indicatief. Een eventueel uitlopen van een lezing of workshop heeft geen invloed op de prijs.

Waarover?

Een standaardlezing duurt ca. 60 min. Daarin vertelt de auteur hoe hij schrijver is geworden en gaat dieper in op de boeken die op dit moment actueel zijn. Vervolgens wijdt hij uit over de voorbereidingen en het uitwerken van de verschillende onderdelen van een fictieverhaal (idee, personages, structuur,...). En uiteraard is er achteraf nog tijd voor vragen.

Bij een uitgebreide lezing van 100 min. gaat de auteur dieper in op het creëren van de fantasiewereld van Elfenblauw, hier en daar aangevuld met spannende fragmenten.

Tijdens de schrijfworkshop leren de kinderen zelf een personage creëren.

Alle lezingen worden ondersteund met Powerpoint dia's.

Meer details over mijn lezingen vindt u op mijn auteursprofiel.

Voor wie?

De lezingen zijn afgestemd op jongeren van 10 tot 14 jaar. Dat wil zeggen de derde graad van het lager onderwijs (5de en 6de leerjaar) en de eerste graad van het secundair onderwijs (1ste en 2de middelbaar). De lezing is af te raden voor kinderen jonger dan 9 jaar.

Omdat het geen al te anonieme bedoening zou worden, verkies ik te werken met maximum 100 leerlingen per lezing. Grotere aantallen zijn mogelijk, mits een toeslag van €1 per leerling.

De schrijfworkshop is gericht op jongeren vanaf 12 jaar (eerste graad van het secundair onderwijs). Voor de workshop is het aantal deelnemers beperkt tot 30 leerlingen per sessie. Grotere aantallen zijn mogelijk, mits een toeslag van €1 per leerling.

Voorbereiding

In de voorbereiding naar de lezing toe vraagt de auteur dat er vooraf rond de boeken wordt gewerkt. De leerkracht is vrij om dit naar believen in te vullen, bijvoorbeeld door de leerlingen minstens 1 boek naar keuze te laten lezen, door een van de boeken in de klas voor te lezen, door het behandelen van fragmenten in de klas, door het laten maken van tekeningen, werkstukjes, toneeltjes, enz...

Er wordt tevens gevraagd dat de leerlingen vooraf in de klas vragen voorbereiden, die ze na afloop van de lezing kunnen stellen.

Tijdens de lezing is steeds minimum één leerkracht aanwezig.

Materiaal

Een stil lokaal dat tijdens de lezing niet toegankelijk is, een beamer met scherm en... uiteraard een enthousiast publiek.

Solid Tales vzw
info@solidtales.org

  Website ontwerp: © 2018 Solid Tales vzw