Solid Tales

Martin op Soundcloud

Martin Muster

Martin Muster

° Kiel, 13/07/1965

martin.muster@solidtales.org

Biografische gegevens

De Duitse auteur en illustrator Martin Muster werd geboren in 1965 in Kiel en woont in Keulen. Hij werkte lange tijd in de reclamewereld, waar hij heel wat ervaring opdeed. Hij illustreerde onder andere verschillende reclameposters, folders en strips voor de Kölner Bank. Voor een kunstenaar is dit echter geen leuk werk en in 2002 koos Martin om voor eigen rekening te werken. Hij illustreerde onder andere de covers voor de Na het Licht trilogie en Het Kronosproject en maakte de cover en het binnenwerk van Gruwelhotel.

In 2006 verscheen Martins eerste jeugdboek, Ein Außerirdischer im Haus (Een buitenaards wezen in huis). Wie Duits kan lezen, kan dit leuke sciencefictionverhaal bestellen bij Bol.de.

Martins tweede jeugdboek, 'Robin Roover en het geheim van Lingerton Castle', schreef hij samen met Johan Vandevelde en verscheen in 2011. Het werd een spannend detectiveverhaal, geïnspireerd door de klassieke jeugdboeken van o.a. Enid Blyton. Het vervolg, Robin Roover en het schip dat tweemaal zonk, is verschenen bij Solid Tales en verkrijgbaar in alle boekhandels.

 

Bibliografie

2006 Ein Außerirdischer im Haus Books On Demand
2011 Robin Roover en het geheim van Lingerton Castle Abimo
2016 Robin Roover en het schip dat tweemaal zonk Solid Tales & De Scriptomanen

Illustraties

2003 Na het Licht (cover) Clavis
2004 Het Kronosproject (cover & illustraties) Clavis
2008 Na het Licht 2: De nieuwe veroveraars (cover) Abimo
2008 Na het Licht 3: Kinderen van de adelaar (cover) Abimo
2009 Gruwelhotel (illustraties) Abimo
2012 De Tijdspoort (cover)

Eigen beheer

2012 Elfenblauw (landkaarten) Abimo
2014 De poorten van Perpetua (cover & illustraties) Averbode Vlaamse Filmpjes
2015 Gruwelhotel (heruitgave) (cover) Everstory Books & De Scriptomanen
2016 Het Cupidocomplot (cover) Solid Tales & De Scriptomanen
2016 Robin Roover en het schip dat tweemaal zonk
(cover & illustrtaties)
Solid Tales & De Scriptomanen

Poorten van PerpetuaGruwelhotelRobin Roover 2cupidocomplot

nhl1nhl2nhl3 Tijdspoortkronosproject

Solid Tales vzw
info@solidtales.org

  Website ontwerp: © 2017 Solid Tales vzw